Nallampatti chicken Kulambu South Indian நல்லாம்பட்டி சிக்கன் குழம்பு

 Nallampatti Chicken Recipe — a spicy, rustic village-style chicken dish from Tamil Nadu, known for its bold masala and traditional cooking method.



🍗 Nallampatti Chicken Recipe (நல்லம்பட்டி கோழி குழம்பு)

📝 Ingredients:

For Marination:

  • Country chicken (நாட்டுக்கோழி) – 500g (or broiler if unavailable)
  • Turmeric powder – 1/2 tsp
  • Salt – to taste

For Masala Paste:

  • Dry red chillies – 6 to 8 (adjust spice level)
  • Black pepper – 1 tsp
  • Coriander seeds – 2 tsp
  • Cumin seeds – 1 tsp
  • Fennel seeds – 1 tsp
  • Cinnamon – 1 small piece
  • Cloves – 3
  • Garlic – 6 pods
  • Small onions – 10
  • Grated coconut – 2 tbsp
  • Curry leaves – few
  • Oil – 1 tsp (for roasting)

For Curry:

  • Gingelly oil – 2 to 3 tbsp
  • Mustard seeds – 1/2 tsp
  • Small onions – 10 (sliced)
  • Tomatoes – 1 (chopped)
  • Curry leaves – few
  • Water – as needed

🍳 Preparation Method:

  1. Marinate Chicken:

    • Wash and clean chicken. Marinate with turmeric and salt. Set aside for 30 minutes.
  2. Make Masala Paste:

    • Heat 1 tsp oil in a pan.
    • Roast red chillies, pepper, coriander seeds, cumin, fennel, cinnamon, and cloves until aromatic.
    • Add garlic, small onions, curry leaves, and coconut. Sauté until golden.
    • Cool and grind into a thick paste using little water.
  3. Cook the Curry:

    • In a heavy-bottomed kadai, heat gingelly oil.
    • Splutter mustard seeds, add sliced small onions, curry leaves. Sauté till golden.
    • Add chopped tomato and cook till mushy.
    • Now add the ground masala paste and cook till oil separates.
    • Add marinated chicken and mix well.
    • Add water (just enough to cook chicken), cover and cook on low flame till chicken is soft and gravy thickens.
    • Adjust salt.
  4. Final Touch:

    • Garnish with fresh curry leaves or a few drops of coconut oil.

🍽️ Serving Suggestion:

  • Tastes best with hot kambu kali, ragi kali, or steamed rice.
  • Can also be paired with idiyappam or dosai for a traditional treat.

Would you like the recipe in Tamil 

இங்கே உங்கள் கோரிக்கைக்கேற்ப நல்லம்பட்டி கோழி குழம்பு செய்முறை தமிழில்:


🍗 நல்லம்பட்டி நாட்டுக்கோழி குழம்பு

தேவையான பொருட்கள்:

மேரினேஷனுக்கு:

  • நாட்டுக்கோழி – 500 கிராம்
  • மஞ்சள்தூள் – 1/2 டீஸ்பூன்
  • உப்பு – தேவையான அளவு

மசாலா விழுதுக்கு:

  • வத்தல மிளகாய் – 6 முதல் 8 (உங்கள் காரத்தன்மைக்கு ஏற்ப)
  • மிளகு – 1 டீஸ்பூன்
  • தனியா – 2 டீஸ்பூன்
  • சீரகம் – 1 டீஸ்பூன்
  • பெருஞ்சீரகம் – 1 டீஸ்பூன்
  • இலவங்கப்பட்டை – சிறிய துண்டு
  • கிராம்பு – 3
  • பூண்டு – 6 பற்கள்
  • சின்ன வெங்காயம் – 10
  • தேங்காய் துருவல் – 2 மேசைக்கரண்டி
  • கருவேப்பிலை – சிறிது
  • எண்ணெய் – 1 டீஸ்பூன் (வறுக்க)

குழம்புக்கு:

  • நல்லெண்ணெய் – 2 முதல் 3 மேசைக்கரண்டி
  • கடுகு – 1/2 டீஸ்பூன்
  • சின்ன வெங்காயம் – 10 (நறுக்கியது)
  • தக்காளி – 1 (நறுக்கியது)
  • கருவேப்பிலை – சிறிது
  • தண்ணீர் – தேவையான அளவு

🍳 செய்முறை:

  1. முதலில் கோழியை மேரினேட் பண்ணுங்கள்:

    • கோழியை சுத்தம் செய்து, மஞ்சள்தூள் மற்றும் உப்பில் 30 நிமிடங்கள் ஊறவைக்கவும்.
  2. மசாலா விழுது தயாரிக்க:

    • கடாயில் 1 டீஸ்பூன் எண்ணெய் ஊற்றி, வத்தல மிளகாய், மிளகு, தனியா, சீரகம், பெருஞ்சீரகம், இலவங்கப்பட்டை, கிராம்பு ஆகியவற்றை நன்கு வறுக்கவும்.
    • பிறகு பூண்டு, சின்ன வெங்காயம், தேங்காய் துருவல், மற்றும் கருவேப்பிலை சேர்த்து தங்கமாய்வரும் வரை வறுக்கவும்.
    • இதை ஆறவைத்து சிறிது தண்ணீருடன் விழுதாக அரைக்கவும்.
  3. குழம்பு செய்வது:

    • பெரிய கடாயில் நல்லெண்ணெய் ஊற்றி கடுகு தாளிக்கவும்.
    • சின்ன வெங்காயம் மற்றும் கருவேப்பிலை சேர்த்து வதக்கவும்.
    • தக்காளி சேர்த்து நன்கு மசியும் வரை வதக்கவும்.
    • அரைத்த மசாலாவை சேர்த்து எண்ணெய் பிரியும் வரை வதக்கவும்.
    • அதில் மேரினேட் செய்த கோழியை சேர்த்து நன்றாக கிளறவும்.
    • தேவையான அளவு தண்ணீர் ஊற்றி, மூடி வைத்து மெதுவாக உதிரும்வரை வேகவைக்கவும்.
    • இறுதியில் உப்பு சரிபார்த்து கலந்து விடவும்.
  4. முடிவில்:

    • மேலும் சுவைக்க சிறிது தேங்காய் எண்ணெய் அல்லது புதிய கருவேப்பிலை சேர்க்கலாம்.

🍽️ செர்வ் செய்வது எப்படி:

  • கம்பு களி, ராகி களி, அல்லது வெந்தரிசி சாதத்துடன் அருமையாக இருக்கும்.
  • இடியாப்பம், தோசை, சப்பாத்திக்கும் நன்றாக போகும்.


Popular posts from this blog

Dindigul Biryani mutton or chicken

South Indian style mutton chukka

Homemade Paneer with corn pizza